Wednesday, July 29, 2009

dATiNG WITH mY loVE.....



9.05 malam.... (selasa 29/07/09)

Makan banyak giler sampai nak muntah la....hueheueheu....kebulur ke....dah lama tak makan
banyak tau...lpas gian la...ermmm lihat laaa.......
V
V
V
V

v

v



ermmm..kami g makan kat kg.baru....ni la muka aku ngah makan dengan khusyuk
tak de makna nak pandang kiri kanan la...
ckit je ek aku makan...padahal....

V
V
V
V
V
V



kerabu mangga



keaw tiaw celup


kerang bakar



sedap n indah makan berdua.................
jangan jeles.............

Monday, July 20, 2009

isNiN...............ermmmmmmmmmmmm.....

8.15 a.m...

macam biasa isnin LOL...hari paling MALZ nak g keja....masuk opis trus on komp....
pastu menung jap tunggu time nak miting....tu la isnin miting jabatannn...nak wat perubahan lol....
hueheuehueheeehue......katenye....tapi sebelum tu dah g sarapan kat mamak syawal la...
takat minum je...makan dah kat umah roti bakar....


9.30 a.m ....

perut dah lapar la....awal lagi..keja pon agak bayk...
buka email je dapat email dr hr...
nak kena sumit soklan exam student...agak drastik ni....
tumbang kejap aku...
huheueheueheueheu


1.30 a.m ...

tgk jam dah tgh rupanye....trus kemas meja n g makan laollllll...
nilah lauk aku makn...macam bayk giler nasi tu........tak larat kot nak habiskan........air jelah yang aku suka....otak dah jemmmmm...perut laporrrr...makan je lahhhhhhh............
sambil makn tu tgk gelagat orang lalu lalang..........




akhirnye................kan aku dah kata..tak habis pon nasi......sayang la...........
nasi ni nagis tau....
air je yang aku habiskan....sirap tuuuu....dah kenyang tu pandai la nak jalan balik opiskan.....






2.15 p.m...

lama gler ekk g makan....dah kenyang malz tu yang lwat...
masuk opis nantok lak....wat tak tau je....




5.45 p.m....

akulah orang pertama yang punch card...hehehhe...dalam otak nak balik je...mata nantok...
sampai umah tak tdo ponn...kena lak kemas baju lol....
malaz gler...........
esok keja lagi........
hueheuhueheueeueheueueeu................

bila hari jumaat aku suka la............
heheheheheheheheh

Saturday, July 18, 2009

kAta-kATa hikmah......


hidup memerlukan pengorbanan dan pengorbanan memerlukan perjuangan.
perjuangan memerlukan ketabahan,ketabahan memerlukan keyakinan.
keyakinan pulakmenentukan kejayaan....
kejayaan itulah yang menentukan KEBAHAGIAAN....

Nafsu mengatakan perempuan itu cantik atas dasar rupanya..
akal mengatakan perempuan itu cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya...
hati pulak mengatakan perempuan itu cantik atasa dasar akhlaknya.....

Gantungkan semangat dan azam mu setinggi bintang di langit dan
rendahkan hatimu serendah mutiara di laut....

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar..
sahabat yang setia ibarat pewangi yang mengharumkannyeee..
sahabat sejati menjadi pendorong impian...
sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan allah...



INSYALLAH.............................................


Thursday, July 16, 2009

TaK SabAR hAri JUmaaT...




yahooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
esok JUmAaT..............

tak sabar nak cuti n nak balik umah klang...
nak lepak ngan family lol..dah rindu sangat la...
dok sini boring la...
tak de apa pon..nasib ader laptop niii...

yehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........

Wednesday, July 15, 2009

holiDay kaT kaMPuNG.......


hahuahueheeheu...best giler dapat balik kampung ku last week....
tgk r pokok nangka ke cempedak aku pon tak tau....banyakkkan buahnye...
ni baru ckit...aku tak tunjuk yang lain...




nilah buaian yang atok wat..aku naik..best tu..buai laju loll....dah la tepi bukit jatuh sia2 je...
hueheueheuehu



sebenarnye balik kampung nak ambik rambutan..tgk rr..banyak..tapi malaz nak petik laa...
tu la moyang kot..aku pon tak tau la...
ermmmm



ni lah ayah ciap posing lagi time ambik rambutan...
banyak sgt la....
puas melantak dah....



hahahaa...ambik ni buah rambutan makan la sampai kenyang ekkk....

Thursday, July 9, 2009

my New Home.......


ni rrr..HAll UMAH AKU.......besaR tuuuu...TAAPiiii BOSAN...tak de apa pon...

borink la.........apa nak wat pon tak tau la........TuNGu masa je nak hujUNg miNGu leh BAlik
kLAng juMPA FAMIlY kAT umah LOL............



ni r teman aku yang palin setia....tak dia ni tak leh aku idup...hueheueheueehu..
peneman dikala sunyi lol....
yang lain tak leh wat pe rr..dah nak ditambah tak leh ...nak kurangkan pon payah...
hueheueheuehue..aku je yang tau lol.....
spongebob dah naik letih ikut je kemana aku g...
huhuhuhuhu







OpiS MaTE ...............YuhOOoooooo....


hahahuahuehehu........NI lah DEpARMEnt akU keja Tau....best gak r...
meriah tempat aku ni dengan kerenah student n lecture nye yang nakal2 gak..kadang tu acah2 banyak keja jeee.....hueheuehueheue.(k.aisyah cakap)

nI r WAn lecture lanskap...nampak je pendiam tapi dia lah paling kuat nyakat kitaorang kaum hawa ni...dia ni comel n suka wat lawak yang nyakitkan hati kitaorang jee....
best r dia ni....konon garang la tu....paling bz je dia laaaa....
hueheueeheuehue

ni arr..k aisyah..lecture paling comel..hueheueheue....acah2 wat2 keja sebab nak ambik picas dia je...
hueheuhhhhhueueeuheueehu....
kuat cakap je dia...non stop punye lol........
hueheuehueheue...student takut kat diaaa.lau marah 1 level leh dgar........
hueheuehueheu.........yang dok jenguk kepala tu ...IKBAL...sempoi je dia lol....
suka nyakat k.aisyah ni laaaa....



adui..byak keja lak..acah2 tempat sepah ni tempat aku lol....ngah wat pepr exam la time ni..
agak serabut otak lol...
huehueheueheue....yang lain tukang gelak je.......



ni gambaran keseluruhan opis aku...agak sepah banyak gak lol keja nyee...tapi semua mentain
je........relex je tau...........tu yang gayut k.aini la....bz time ni nak tunang tau..jgan ngorat...
huheueheueheu

nilah gambaran serba ckit tentang opis aku...best gak kan....hehhhee
kadang banyak keja nak buat tapi relex je..malz nak buat...
time kelas lak nak ngajr kan tapi student datang lewat gak...

agak borink pag awal datng g la minum dulu kat mamak syawal la...
menu harian roti canai n teh tarik baru rm1.70
murah lol..............

pastu naik opis 8.45 a.m...
cri mood bru wat keja la....
balik tu masa yang aku nantikan kul 5.45..lambat sangat la........

Monday, July 6, 2009

BoRed dAY.....

6.30 A.M

Errmmm....hari pertama Kat UmAh BAru ni...bgun awal..lollll..dah biasa bgun kul 5.00 a.m...
mandi n trus ciap..terasa lak macam x-cited nak g keja...

8.15 A.M

bILa dah lama tunggu time nak g keja terasa macam malaz tp dah nama pon kejakan...g keja jalan kaki je...tak sampai pon 5 minit tau....layan je walau pon terasa gak penat ckit naik bukit tu lol....

entah la...rasa best kot dok cni..tapi rindu lak kat umah tu...dah selalu balik nampak ibu,adik,ayah..bila kat cni macam boring..so tak sabar nak tunggu hari jumaat..hari yang paling aku suka la.........

yahooo!!!!!!!!!!!!!!
HOLIDAY TIME........................
i likE WEEKEND!!!!!!!!!!!!!
i hate MonDAY!!!!!!!!!!!!!!!
i Love enjoy!!!!!!!!!!!!!!
i hATE PROBLEMS!!!!!!!!


Friday, July 3, 2009

GoiNG SkY bRidGE KlCc......

Time g ni dengan student archi geomatika kolej....BesT gak r...tak penah naik dapat naik kan....
hueheuehueheueheue......tarikhnye 2 JULAI....haRi KhaMIS.....NIlah pemandangan dr atas..
best sgt.....................


ni lah gambar adik ayu.....blum naIK lagi dah byak dia nak posing...
hueheueheeheueheu....pening nak melayan....nyesal gak bw dia....
hueheueheuehue



ni ha tgk arr pese dia...merepek gak rrrr.....nasib baik comel....huheueheueheu





ni lak time dalam LIF lol....takkan nak naik guna tangga..semput kitaorang

brIDge ni terletak kat tingkat 41 n 42...kelajuan lif ni lak nak sampai kat atas ni hanya 42 saat tu...cepat giler la....

time dalam lif ni pon byak penerangan yang diberikan..
so dgar je lahhhhh.....






ha ni la....time kat atas bridge....1st gambar aku n ayu...
hueheueheueheheue...cantikkan...(perasan sendiri jee....)




ha tgk ar...dak kecik ni pose....mCam arTIS la konon...
hueheueheueeuehue



Ni lah antara student n lecture YANg TUruT seRta DALaM lawaTAN
Ni Tau...diorang ni ok laa..sporting je....
happy n leh la masuk kepala aku ni......



video

Ni la....kenangan video kat atas jambatan KLcc........