Thursday, December 30, 2010

kOleksi PICES hERO

MUHAMMAD ASIY FAYADH BIN MOHD FAIZOL

ni lah hero hati kami be
rdua
merupakan cucu sulung da
lam keluarga aku
tapi cucu no.3 dalam keluarga belah suami aku
yang paling best nye aisy merupakan cucu tunggal lelaki bagi kedua-dua belah pihak
keluarga kami ber
dua
kira nye manjadi pujaan hati semua oran
g dan disayangi semua
kadang aku lak yang n
aik jeles


ni lah muka aisy time baru lahir
sangat la tembam geram aku n yang lain2 tgk
saat aisy lahir rasa terharu sgt
terasa gni la rupa nye mak kita melahirkan kita susah n sakit nya kita tuhan saja yang
tahu,tapi alhamdulillah saat aku lahirkan aisy sagt mudah n menjadi kenangan yang
takkan aku lupak
an...
sebab time tu azan subuh berkumandang jadinye sampai sekarang aisy lau
dengar azan je cepat je dia
bangun...
pagi lau orng dalam rumah belum bangun dia dah bangun..

TU LA,JADINYE AKU PON TAK CUKUP TDO LA....

lumrah kehidupan la ader anak semua nye tak cukup..heheheheh
ngantuk giler bila terpaksa jaga malam tau,
tiap 2 jam pasti kena bangun nak tgk aisy n bg dia susu
wat masa ni aku dah plan nak bagi aisy susu badan selama yang mungkin
ni adalah yang terbaik dr susu formula
tapi bila dia dah besar ckit campurkan la juga

seronok bila ader anak,benda yang masalah pon leh jadi mudah bila tgk anak kita
rasa macam nak selalu ader disamping nye tpi tu la kena keja n naikkan taraf ekonomi
lau tdak mana nak cukup nak enjoy n beli itu ini..hehhe...

nanti kita sambunk ag la...nak pikir next story

p/s : kan aku dah kata banyak sgt crita nak crita ni tak leh behenti ni~~~



Wednesday, December 29, 2010


aisy kena JUANDIS @ DEMAM KUNING

nilah rupanye aisy dok dalam ni..benci n sedih sgt hati aku ni tengok tau..
tu la naluri seorang ibu,
dengan aku sekali masuk spital la...
baru nak rehat kat rumah time tu apa la...cian bila tgk dia kan
mata kena tutup gitu lak,yelah tak mau kena sinaran biru tu..dah la kena bogel
tapi aku bila doktor tak de aku kai kan kain balut dia
sejuk kot dalam tu sampai kulit dia kering je

apa pon tu semua mengajar aku erti segala nye bila dah ader anak ni...

alhamdulillah tak sampai seminggu dah ok
berkat aisy minum air susu ibu...

terbaik dari badan ku ini..

heheheheheh.....

FFFFuuuuuuHHhhhhHHHHH~~~

FFFFFuuuuuuhhhHhHHhhhHhhh~~~~~~~~~~~~~

Lama sudah tidah berblogger ...
last post lau tak silap bulan 10 kan,pastu aku dah malz nak menaip lagipon time tu ngah pregnant
wat kata laki aku semua aku malaz nak buat.
yelah penat tau bawa perut walaupon kecik je perut aku ni time tu.
tiap hari ke tempat keja kena layan kerenah pelajar,kerenah manusia yang suka nyibuk hal orang
macam2 la...

Hari ni dah dekat 2 bulan aku dok umah...
maklum lah dah habis pantang n sedang bercuti,
insyallah lau rajin next week naik keja,
lau tidak cuti la lagi..maklum la nak dok lekat dengan my baby
BOY
vvv
vvv
vv
V


MUHAMMAD AISY FAYADH BIN MOHD FAIZOL

biar aku kenalkan AISY k...

PUTERA sulung kami
lahir pada 10/11/2010
jam 6.47 a.m
di H.B.KUALA LUMPUR
berat dia 2.68kg

Alhamdulillah berkat doa semua orang aku melahirkan AISY dengan mudah,
syukur kehadrat illahi

saat paling seronok bila dengar tangisan pertama aisy la..
daddy plak menanti depan LB dengan penuh kesabaran
cian sangt kat daddy nak masuk LB tak sempat coz aisy dah kuar time tu..

hehehehehe....

DOAKAN AISY membesar dengan sempurna k...

INSYAALLAH


Saturday, October 9, 2010

KesUraman Pagi YANG indaH :'(


MORNING ~~~ pagi lagi dah terjaga ni...perut rasa tak sedap,tgk jam baru kul 6.05 a.m ...
entah la memulas perut ni...sakit nye jgan la di tanye..tapi wat-wat tak sakit coz tak nak nyusahkan orang dalam rumah ni ... :( nyusahkan orng lain tu adalah 1 bebanan pada semua orang...n tak semua orang suka kan....

7.00 a.m jam hp dah bunyi tanda kena bangun..tpi baru terpikir ari ni ari sabtu..so time to rest..setelah seminggu berkerja dengan penat nye ... terjaga tapi stil guling2 n pura-pura tdo ag.. orang kat sebelah dah bangun rupa nye...pelik,tak perlu dikejutkan dah bangun..sedangkan bila hari lain payah n seksa hati jiwa aku ni nak kejut ... :( bayangkan betapa sakit nye hati ni.... hidup kena la sabar...

now aku tgh menunggu hari nak bersalin je tapi ni la nasib...sebab dah biasa berdikari,so lau sakit pon blum tentu orang nak ambik kisah kan.... :"( tu la yang berlaku pada aku...ermm..ari ni abang 'dia' nikah tu yang exited bangun awal coz nak balik sana kan...tinggal pon tak pe.. nasib-----nasib ----

walaupon hati ni nampak je tak kisah tapi hati ni tuhan je tau...sedih ader,sakit hati ader..semua ader..tapi tak nak la melenting..berdiam lebih baik dr kita meluah pada orang yang takkan paham apa kita rasa...lau kita bertekak pon blum tentu boleh selesai masalah ni..ermm ~~~~

entah la tak tau nak luah macam ner la...sabar je la...lagi pon ngah gni memang la di pinggirkan... :"( .......


mood : serabut nak marah ader..nak nagis semua ader !!!!!!!!!! nak jerit!!!!!

Thursday, October 7, 2010

Tanda-tanda hendak bersalin

Kontraksi Rahim

Kontraksi adalah tanda awal dan isyarat yang paling penting yang menunjukkan anda sudah sampai masa untuk bersalin. sekiranya kontraksi sudah ada, cuba perhatikan masa, tempoh dan berapa minit jarak diantaranya. Kontraksi yang sebenar berlaku secara teratur dan pada jarak yang konsisten. sekiranya ia berlaku setiap 5 min secara teratur dan semakin kerap, pergilah berjumpa dengan doktor untuk mendapat kepastian.

Kontraksi biasa atau Braxton Hicks contraction agak berbeza, ia kurang menyakitkan dan tidak teratur dan akan hilang dengan sendirinya tidak lama kemudiannya.

Sakit Belakang

Sakit belakang sering menjadi masalah utama wanita hamil, tetapi ia juga mungkin satu tanda kelahiran. Sakit ini akan semakin kerap dan kuat dan rasa lebih teruk pada bahagian bawah belakang.

Pecah ketuban

Dalam cerita drama atau filem,wanita selalunya sedar yang mereka bakal melahirkan apabila ketuban mereka pecah. Tapi ia bukan realiti sebenar.

Kebanyakkan wanita langsung tidak mengalami pecah ketuban sehinggalah disaat-saat akhir proses bersalin. Yang kerapnya, doktor yang akan memecahkan ketuban anda untuk mempercepatkan proses bersalin.

Pecah ketuban berlaku pada segelintir wanita hamil sahaja dan sekiranya anda mengesyaki yang ketuban sudah pecah, jumpalah dengan doktor dengan segera.

Bloody Show

Disaat awal anda bakal melahirkan, selalunya terdapat lendir pekat bercampur darah keluar dari faraj. Ini adalah pluk mukus yang menghadang sebarang kemasukkan asing kedalam cerviks. Ia juga menghalang sebarang kuman dari merebak kepada bayi. sekarang pluk ini sudah tiada dan bayi sudah boleh bergerak kebawah dengan perlahan-lahan.

Serviks terbuka

Sebaik sahaja kontraksi berlaku, pangkal rahim anda akan menjadi lebih lembut dan lebih nipis. Walaubagaimanapun, cuma doktor sahaja yang boleh mengetahui perubahan ini semsa pemeriksaan faraj.
adakah sudah tiba masa nya....

7.45 a.m

pagi-pagi sudah berada di opis...pagi ni hubby g keja awal,so kena la aku ikut gak walupon hakikatnye aku masuk keja jam 8.30.tapi tak pe la leh g minum n sarapan dulu kat kedai mamak..
macam bisa la lepak minum bersama dak2 opis...

8.30 a.m

masuk opis n mulakan keja mcam biasa..bdan rasa sgt tak chat..malaz nak g keja tadi tapi pikir balik kena cr rezeki demu anak mummy yang bakal lahir..banyak gak keja yang dapat di ciapkan...

9.15 a.m

terasa nak masuk toilet..biasa la sejak kandungan masuk 9 bulan ni dah rasa tak selesa nak bergerak walupon hati ni nak berjalan je...cian hubby kadang nak layan kerenah mummy ni...tapi tak pernah pon nak minta apa,cuma minta hubby tunaikan hajat bwa jalan je...tak minta pon hubby itu ini..kerana tahu akan kesusahan hubby cr duit tok family ni...

tetiba rasa lain lak..ermm..ader something tak kena,perut ..anak mummy dalam peyut ni asyik mngeras je...tak larat dah badan ni..tapi gagahkan juga...
lau ikut hati dah memang nak cti..cepat2 call ibu n bgtau apa yang terjadi..ibu kata tu dah tanda2..tapi aku still relex je wat keja..kena cool..

baby mummy pon sabar ye..jgan kuar dulu..tunggu dday ni balik dr kampung after pak ngah nikah k...
heuheuehueheuheue....tu je la yang ku harapkan...cian hubby dr raya tak balik kampung..bair dia balik kampung dulu...betapa mummy memahami daddy ni kan baby..heuheuheue

5.45 p.m

punch tok balik..ari ni balik ngan ibal coz hubby keja balik lewat n ader hal kat opis...tunggu sampai dekat jam 7 coz ibal meting lama sgt..sabar ye ...sampai umah pikir lak macam ner nak naik tangga ni..waduh..dah la rasa mcam tak sedap badan n rasa sgt sakit perut ni...

7.05 p.m

sampai umah dok jap kat sofa..rilex2 n baring jap..ilang kan penat...meseg hubby n bgtau dah sampai...pikir nak masak ke nak suh hubby masak...tapi pikir balik bair lah aku gagahkan juga masak tok hubby..cian dia..sejak mummy ngandung ni jarang msak tok dia...

after masak dok lagi dah btul2 tak larat nak berdiri lagi...kaki dah nampak sgt bengkak..huhuhuhu..terasa nak nagis...sediih sgt..dok umah sorang n buat semua sendir..tapi kan hubby keja...erm..~~~~

9.00 p.m

setle semua nye...aku pon dok ciap2 nak tdo..tgk hubby mkan dulu...n teman hubby tgk tv...tgk2 dia dah lelap...cian hubby penat sgt keja kot...
so masuk tdo n kejut hubby..trus dia lena...sedih n sayu tgk muka hubby tdo...rasa sgt sayang nye pada hubby... sanggup layan kerenah bini dia sepanjang mengandung ni...terharu sgt...

thanks to hubby~~~ksih syang yang tak ternilai..tu yang dikata kan bezanye bila jadi suami n pakwe kita... heheheheh...

love so much MR FAIZOL




Wednesday, September 29, 2010


28 septem
ber 2010

happy besday to mr FAIZOL
SWEET
27
huhuhuhu...
sudah tua suami ku ini..

bakal menjadi ayah n suami yang terbaik



cup cake



hubby n cup cake...

hubby tak mau mkn..
huhuhu..
yang aku ni la exited nak mkan cupcake ni tau

HAPPY BESDAY MR FAIZOL :p


Tuesday, September 28, 2010

menjelang nye kandungan ku 35 week

me 35 week ...

ikut due aku pada 13/11/2010
ni la aku time pregnant...

hehehehehhe...
perut ???
tu je la yang orang selalu tanye...
ader kat bdan la...

skrang dah start sakit2 pinggang n penat2 badan..mungkin dah nak masuk 36 week ni dah cukup bulan...

sepanjang mengandung aku tak lah menyusahkan hubby nak mkan macam-macam
sebab aku telan je apa yang aku nak mkan la...
aslkan sedap sudah :P

hubby senang bab mkan tapi kerenah tu jgan kata la..macam2 aku nye kerenah mengada wat kata hubby tapi dia melayan kan je...

sabar ye hubby
demi anak mu yang bakal lahir ni

tak lama je lagi dah nak kuar dah dia...
tak sabar...
berdoa agar yang lahir ni anak yang yang sempurna serta cukup sifat...
tak kisah boy or gurl
terima je seadaanya...
aku juga berdoa agar menjadi insan yang soleh...

insyallah ....... :P




Monday, September 27, 2010

weekend....
25 september 2010

lama sudah mnetap di rumah ku ini....
tapi tak pernah nak wat mkan2...
so sempena bulan syawal ni ku tunaikan hajat ku ni...

huehueheu.....
jemputan ku adalah student n kawan2 ku yang rapat...
serta saudara mara ku juga la...
semua ni tidak dirancang n tidak ader kena mngena ngan apa2 pon...

ramai gak yang hadir..seronok dapat bual lama2 n dapat bertemu ngan kekwan

dr pagi aku dah bgun tolong ibu g pasar n masak...
tgh lak dah hantar mkanan kat umah aku
(sebab masak kat klang)
heuehueheuheue.....

pastu lpas zohor tetamu dah dtang...hajat aku wat sampai sebelum magrib tapi alhamdulillah rezeki kekwan...
last tetamu aku
aki n dilla....

pasangan yang akan bertunang 10/10/2010...
apa pon selamat bertunang pada mereka....

seronok dapat bertemu semua nye...

thanks pada yang hadir...pada yang tak hadir..nanti lau aku wat mkan2 lagi datang tau...
hehehehehheuehueheu


Monday, September 20, 2010

selAmAT harI raYa!!!!
maaf zahir dan batin lau ada salah n silap ye....
tahun ni 1st raya bersama hubby...

kami beraya di kl JE...
CZ hubby tak
dapat cti...
lagi pon aku dah nak bersalin tak larat nak jalan jauh la....

heheheheeh...
tema raya tahun ni
VV
VV

VV

BIRU......




Wednesday, August 11, 2010


seLaMAt BER pUasa


kepada :


Semua umat islam yang beragama islam...

family tercinta...

husband yang disyangi sehidup n semati...

shabat handai yang jauh n dekat...

dan
semua yang puasa la
...

sempena bulan baik ni sama-sama la kita mengerjakan amalan yang mulia...

jangan lupa solat n bertarawikh...

pada yang mampu sedekah la sedikit banyak kat masjid...
yang paling penting adalah ZAKAT!!!!!
WAjib.........



BAGI KU TAHUN NI ADALAH 1ST PUASA BERSAMA SUAMI TERCINTA
TAHUN NI JUGA 1 ST BERHARI RAYA
kami bersama
dan
tahun ni juga bakal dapat rezeki iaitu CAHAYA MATA
YANG TAK TERNILAI bg kami berdua.....

insyallah semua akan berjalan dengan lancar
mengharapkan ramadhan n syawal yang sempurna


selamat berpuasa......




Sunday, August 8, 2010

weekend~~

indah weekend ni...dapat bersama family...

dah lama tak dok umah semua nye...heuheuheue...
tiap minggu ader je tempat nak tuju..
minggu ni kami dok umah..
tapi tanpa angah n adik huda..
buhsan gak la....

adui~~~~
esok dah mula kerja..semua orang pasti tak suka la....

agak malz nak mulakan hari isnin ni...
apa pon kita tetap kena truskan...


malm tadi celebrate besday my sis..dah besar dia...
dah leh kwin..ermmm..tak mungkin...tak hanis blaja la...
hueheuheuehue....
ramai gak yang datang~~~
penuh umah n riuh dibuat nye la....
menyeronokkan...
tgk kawan2 dia datang umah la....

my mom masak mee kari..sgt lazat..macam2 ader..kentang goreng la...
disert lak sirap jeli..lagi lazat la....

nyumm~~~nyum~~~
alamak dah nak masuk tgh ahad la..nak kena balik kl..macam malaz je lak...
sebab dok pikir kerja esok la...
ermm~~~ ilang kejap mood bila kenang keja...
lau tak keja tak da duit lak...
loaallaalaaloaalal....

cuba menenangkan hati yang tak de mood keja ni....

k...stop nak kena blah~~ no idea dah.....

tatatauttuiaatutituatauu

Thursday, August 5, 2010

no story..
no mood..
no fell...

bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, June 24, 2010


cameron....

akhirnye sampai gak aku kat cameron ni..heuheuehue...
melepaskan mengidam nak mkan straberry kat sana la....

aku g 29/5/2010 kitra dah hampir sebulan gak..tapi baru nak update la blogg...

seronok....
kami g sebijik kete je....

gerak pagi balik petang..nak tdo sana bilik penuh plak...
heuheuehu....

kami sampai trus g ladang teh ni...pahtu g ladang kedai bunga ..
pahtu kami melantak kat ldang steberry,...

kat sana time tu hujan je..tapi alhamdulillah bila trun kete nak g satu destinasi tu mesti tak hujan...
berkat doa la ni..hehehhe....

so jam 5 baru kami gerak balik kl..dekat kul 9 mlam gak r sampai..tapi seronok sgt,,,puas hati la...

yeh!!!! thanks my family..teman aku ke sana...

Wednesday, May 26, 2010

Holiday and Melawat family hubby~~


20 MEi 2010

KHAMIS

dah start cuti......
exited nak balik kg hubby kat KELANTAN...
tapi pagi tu balik dulu umah ibu kat KLANG...
after lunch kami gerak KL ambik pakaian..
sebelum gerak kami singgah JUSCO....

beli kasut, beli baju hubby n macam2 ag r..
tapi dalam masa tak sampai sejam...pantas kan..
huehueheuheu....

jam 11.00 mlam kami sampai KeLANTAN...
hubby drive sorang coz aku dah tak larat nak drive jauh2 ni....

alhamdulillah selamat sampai...mak n ayah hubby sambut kepulangan kami...
gembira...laoaloaalaoaloa

21 mEi 2010

JUMAAT

Kami semua gerak ke GUA MUSANG untuk majlis pertunangan abang hubby...
dr PASIR MAS ambik masa agak lama 3 jam gak...

ni nak start story..jalan masuk ke kAMPUNG tunang abang lak macam nak masuk hutan la...
tak larat aku..ader dalam 30 kilo tapi jalan batu sepanjang jalan k...

trun dr kete...kejang kaki..kebas pon kaki ni tau....
adui....tuhan je yang tau la....
sesak nafas aku dibuatnye la...

petang lpas majlis kami gerak pulang ke rumah...
sampai pasir mas dalam kul 8 mlm....
lewat gak....

mlam tu tdo awal n tak ingat dunia....
penat sgt....

22 mei 2010

sabtu

pagi dok umah je..tak kemana pon..tak larat la...
aku lah alahan..macam rsa nye la....
dah mlam tu baru LA G JALAN WAKAF CHE YEH TU PON LEWAT GAK G SANA AGAK JAM 12....
SAMPAI umah dah ayam berkoko....
lau ibu tahu mampus kena marah..hueuehueheuheu

23 mei 2010

ahad

tak g mana gak...dok umah...cuaca panas sgt..nak tdo pon tak selesa...hubby tido...
kul 3 baru kuar g rantau panjang...
g beli tilam baby kekabu tau...
sekali li bantal kat umah tak de lak....

dah dekat magrib baru sampai umah...
mlam tu lak g umah sedara hubby...
dapat kain lagi..huehueheu..
banyak koleksi tapi tak pakai pon...
lolaoaaoaao

24 mei 2010

isnin.

memandang kan nak balik kla aku bangun awal n siap2 kemas baju...
hubby kata lau nak balik KL tu cepat je tapi nak dok sana aku lengah kan je la....
huehuehueheu...memang pon....aku gerak kul 10 pagi...
kul 5 petang dah sampai kl...penat sgt...huhuhu...

apa pon seronok bercuti..pas ni tak tau bila lagi nak balik KELANTAN.....
HEHEUHEUHEUEHUEH

Wednesday, May 12, 2010

Cara tangani masalah kewangan keluarga

Sekiranya anda dan pasangan sering bertelingkah apabila bercerita tentang wang dan perbelanjaan rumah, jangan hanya mendiamkan diri. Segeralah bertindak. Suarakan pendapat anda dan ajak pasangan berbincang dengan cara yang baik. Ketahuilah bahawa kegagalan
anda mengajak pasangan berbincang tentang masalah kewangan mungkin mengheret anda berdua kepada masalah yang lebih buruk seperti keretakan rumah tangga. Oleh yang demikian,
sebelum keadaan menjadi kronik, lakukan yang sepatutnya. Bersama-sama ini ada beberapa langkah yang perlu anda dilakukan:

1. Anda mestilah berani bertanya kepada pasangan tentang rutin perbelanjaannya. Berapakah gajinya, apakah yang dibayar setiap bulan dan adakah dia membuat simpanan?


2. Bacalah buku-buku yang ada kaitan dengan pengurusan wang. Selain buku, anda boleh juga merujuk kepada individu-individu yang mahir tentang kewangan agar anda dapat memperbaiki
cara anda dan pasangan mentadbir pendapatan.


3. Ajak pasangan berbincang tentang perancangan masa hadapan. Cari cara terbaik untuk memastikan anda berdua mampu menghadapi alam persaraan dengan tenang tanpa sebarang masalah kewangan.


4. Anda berdua juga disarankan
agar sentiasa mencari jalan untuk menambahkan pendapatan keluarga. Pada masa yang sama, cari juga cara untuk berjimat tetapi bukan yang menyusahkan.


5. Pastikan anda dan pasangan tidak lupa untuk menyediakan tabungan khas kecemasan. Wang tersebut hanya boleh digunakan jika berlaku sebarang kecemasan seperti kereta rosak dan
sakit. Walau bagaimanapun, pastikan wang tersebut diganti semula selepas digunakan.


6. Dalam urusan kewangan keluarga, anda dan pasangan haruslah saling bekerjasama dan bukan hanya mengharap sebelah pihak sahaja. Masing-masing perlu ada peranannya sendiri.


7. Pastikan anda dan pasangan membuat mesyuarat kewangan setiap bulan.



nak ebih tau check web ni

V

vv

V

vv

http://www.majalahpama.com.my

fuhhhh~~~~~~~~

fuuhhh~~~~~fuhhhh~~

lama dah update blog ni.....
berhabuk kot lau leh di letak kat atas almari....
sebenar nye tak de apa pon nak story....

ermm..tapi....
bulan ni kandungan ku masuk 4 bulan....
perut ku still tak nampak....
g scan alhamdulillah doktor kata baby chat...
nasib tak leh berlari je baby ku....

huheuehueheuheue...

ni nak story ni...excited giler hubby....

sejak nak jadi daddy ni ari2 dia tolong mmmy wat semua keja umah....
bangun pagi brak dulu ngan bab..
padahal bukan baby dgr pon..entah2 sedap baby tdo
dalam perut mummy ni kann.....

ermmm....next week lau tak de apa nak balik kelantan...mak mentua ku udah bising tak
balik sana..padahal baru 3 buln..rindu kat ank dia kot....

macam2 dalam kepala aku ni nak beli kat sana....
hueuheueehu..tu je motif nak shoping....
tak senonoh....huehuehuhe

apa???
barang baby???
tu lambat lagi....
tapi dah exited nak beli tau...tapi hubby tak bg lagi...
sabar la....
masa lama lagi.....
huehuehueehh....

insyallah ader rezeki nanti boleh beli.....

tapi skrang ni aku ader masalah nagn kerja..tak larat rasa nye....
nak wat keja sendiri la..tapi kerja apa???
nak bisness lak tak de modal..
huhuhuhu...sabar...keja ni dulu ek...cukupkan setahun..
padahal bulan 5 ni cukup setahun kot....

k..nanti aku sambung crita lagi....dah tak tau nak story apa
k...bye...

Thursday, April 22, 2010

tahNiaH....


tahniah !!!!!
to raja iza azlia & suami nye...
akan kehadiran cahaya mata yang pertama....

sangat comel......

Wednesday, April 21, 2010

sedih hati ni.....


sapa nak faham hati ni lau bukan diri sendiri....
mengangis sorang...
susah sendiri...
senang bersama....
tak tau la nak luah macam ner sakit nye hati ni...nak nagis pon rasa nye dah
tak kuar air mata ni....sedih sgt ni....
tuhan tolong tabah kan hati hambamu ni...
beri lah aku kekuatan ni....
untuk terus menjalani ujian dr mu ya allah...
tu je mampu aku katakan....
tak tau dah nak minta tolong pada sapa nak luahkan semua nye...

apa salah aku..semua aku wat lau boleh nak yang terbaik....
tapi ni aku terima.....napa ek????
susah ke tok ko memahami apa yang aku mau....
penah ke aku meminta dr ko...
semua aku nak uasaha sendiri....

nangis pon bukan jalan penyelesaian nye.....
baik aku bawa hati ..tu pon blum tentu selesai kot....
sujudpada yang esa sentiasa....
berdoa dan berusaha..serta bertawakal....
tu jalan yang sempurna....
moga tuhan kuatkan semangat ku menjalani hidup ni.....

cian baby mammy dalm perut ni..
hari2 tgk n dgr kesusahan mummy dia....
nak wat macam ner...ni lah lumrah hidup....
perlu dilalui tiap insan....

ya allag ya tuhan ku...bantu lah hamba mu ini....
berikan kekuatan pada ku....
berikan aku kesempurnaan dalam hidup ini....
moga dipermudahkan segala urusan ku...
tu je yang mampu aku buat selain solat 5 waktu pada mu....





Monday, April 19, 2010

4 BULaN di ALaM PerKAWinAN




cukup 4 bulan setengah kami berkahwin...
banyak asam garam nye dalam rumah tangga...
sentiasa kena jaga hati suami..
kena jaga mkan minum suami...
kena basuh pakaian suami...
kena jaga segala nye la....
walau dia tak nak pon kena tanye nak air ke tdak...

tapi cian hubby...
sejak aku pregnant ni hubby kurang layanan tu semua..
aku banayk meragam....tu ini serba tak kena...
mungkin pembawakan budak...
dak cuba elak tak nak meragam tapi tak tau..... :p
naik hangin hubby 1 badan....

tapi hubby sabar layan kerenah aku...
selalu hubby ikut kehendak aku...
kadang terharu n sedih ngan kasih syang hubby...

ThAnkS Mr FAizOL......

LoVE u sO much...........

aku pregnant hubby kena makan luar..
tapi hubby rajin masak....
aku paling suka mkan asam hubby..
tapi kuah je la...sebab aku tak mkan ikan...
hehehehehehehhe




- ni pices time kat umah hubby wat kenduri...-


insyallah minggu ni kami akan g holiday ke TeRengGaNU......
kami akn g bersama family aku....
tak sabar nak jalan jauh....
harap seronok....
dan lau tak de aral melintang lak bulan 5 balik kampung KeLaNtaN....

MAK mEntUa dah tanye bila nak balik...
last aku balik time raya cina..tu pon kenduri kami...
lama tak balik lor.....
hubby mesti dah rindu family dia kat sana..
aku suka nyakat dia kata tak mau balik sana...
hehehhehehehe..padahal hati nk balik...sebab leh g shoping sana...
seronok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tapi yang penting g terengganu dulu...
nak g masjid kristal n lalu kat petronas.....
yuooo!!!!!!!!!!

k..nanti aku update..after balik dr holiday...

(tu pon lau ader mood...)


hueheuheuehueheuehueh.....



Faizol & adiLLah



Saturday, April 17, 2010

- -- - - - - - <'@ suturday >>>>> boring



CaMEROn.......

tetba terasa mau ke sana....apa ek yang ader kat sana....ke sebab cni panas aku nak ke sana???
ajak hubby tapi dia kata nanti...so sad :'( ......

boring giler hari ni..semua orang dah balik dari makan tadi membongkang je....
kejut semua tak mau layan...tapi aku nak try seacrh apa yang ada kat CAMERON....

hehehehhehehe....come kita tgk ek...mesti best..last aku g ting.3/4 kot..lupa r..
banyak kenangan time g sana tu....

layar lah web ni >>>>>> http://www.cameron.com.my/










dah...g la search..banyak info dalam ni...yuhooo~~~~~ yang nant aku update bla dah g...
pices aku lagi aku masukkan tau.....

tunggguuuuu~~~~~~~~~~

tak sabar nak g ni..tunggu je bila la.....








Tuesday, April 13, 2010

membosankan....

ni la maslah aku..paling bosan bila b g work..aku keseorangan di rumah..adui...
dah tak tau nak wat pe ni tau..sgt la bosan!!!!!
help!!!!

nak main tenet dah naik muak..
sampai dah tak tau nak wat pe dalam ni...
nak tdo lak mata tak nantok..adui.....

tunggu b call la...
huehuhuheuheu

Thursday, April 1, 2010

esset KWSP BANGI........


ERRMMMM.......
AGAK sakit otak gak minngu ni.....1 week aku bengkel wat soalan..ingat kan selama ni mudah la
sgt wat soalan ni....errgghhhhh~~~
rasa macam dah hebat soalan aku wat..tpi rupa nye banyak benda
bak kena ubah..adui...naik tension....

1 week aku tinggalkan hubby........
cian hubby..sabar k syang..jumaat ni ayang balik...
huhuhuhuhu...rindu dah sgt kat hubby tau.....
apa la dia mkan...apa la dia buat...
erm..mcm2 berlegar dalam pale ni...

bbb....dah tak sabar nak blik!!!!
wait me k....
hueheuheheu
k love n mizs mr faizol.....




Wednesday, March 17, 2010

hai...

salam....
lama dah dah update ni...banyak sgt nak story tapi mlaz nak story...
ari ni penat sgt..sehari kat CYBERJAYA...taklimat soalan final exam...

cian HUBBY tunggu dalam kete dari pagi hingga petang...thanks to my hubby...
besar pengorbanan dia pada isteri dia ni....
ni dia g keja...aku dok sorang...boring sgt...

dah la last week hubby tinggalkan aku sorang kat umah selama seminggu tau....
maklumlah kursus...naik gelap tg dia balik dr kursus....

huhuehueheuheu...hubby balik kursus.....

BERITA GEMBIRA~~~~~~~~~~~~~

HUBBY AKAN JADI DADDY!!!!!!!!!!!!!!!!
alhamdulillah doa kami dimakbulkan allah...
dah masuk 1 bulan lebih..
tak perasan pon..hehuuheue...maklumlah bz sgt....
ajak b g check..dia tak mau teman masuk coz malu...
tu dia kata...terpancar cahaya gembira kat wajah dia....
sedih campur gembira....
tak dapat nak gambarkan....
thanks......doakan selamat sampai akhirnya...
insyallah.................
*macam tak peraya nak jadi mummy....

Sunday, February 28, 2010

dugaan...

ni lah namanye hidup...dugaan sungguh hidup kami...
hari2 ku berdoa pada tuhan agr sempurnakan la kehidupan aku n suami ku...
besar sungguh dugaan tuhan pada kami...

bersabar n usaha je la yang aku mampu...hari2 berdoa agar kebahagian dan
kesenangan dalam hidup kami...

ya allah..bantu la hamba mu ini..tak tau lagi nak kata macam ner...
mengharap sesuatu yang sempurna dalam hidup ni....
bantu lah hamba mu ini...

HUHHUHUHUUUHUHUHUH.......

KESEDIHAN HATI INI TUHAN SAJA YANG TAU......

Wednesday, February 24, 2010

alhamdulillah...

selesai sudah smua nye..
busy sgt rasanye....sampai tak sempat nak update blog ni la....
ni pon buka seketika sementara ingat...lau tdak memang malaz giler nak buka...

skrang aku bz ngan keja...

dah nak masuk 3 bulan kami berkwin...belum ader rezeki anak lagi...
tu je la soalan yang orang tanye..naik bosan dah...sabar la ek..
heuheueheuehueh..nanti ader la rezeki...
hubby pon dah tak sabar....

Saturday, January 16, 2010

misz......

misz~~~~~~~~
lama sgat dah tak berblogg....
bz sgt sejak jadi bini orang ni....banyak benda yang dipelajari lpas kwin ni...
heueuheheueh...yang lawak pon adr gak....
rasa macam single lagi..
meriah la kot life ni...
..ermmmmm...tak tau nak story apa..k

end....