Thursday, November 3, 2011

FFUUUUHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!

FUUUUHHHHH ..........


bersawang aku punyer blog ni...
ari ni terajin lak nak jenguk2 blog ni...rindu dah tapi malz nak cerita apa2 la..
so saje je tiup bersihkan la...

hahahaha...
k nak out coz malaz nak menaip..hanya rajin nak baca blog orang lain je....

Friday, May 20, 2011

salam....

lama rasa nya tak menulis dalam blog ni...ari ni kat opis tak tahu napa tetiba tgn gatai nak menaip n rajin lak...buhsan rasa kehidupan yang kulalui ni tanpa anak di sisi..anak jauh dari kami..nasib ada husband yang banyak beri semngat n kawan2 juga yang bagi semngat...ikut hati memang nak cri baby sitter tapi apa kan daya,parents ku tak bg n aku sendiri tidak yakin untuk hantar aisy ke baby sitter..

skarang aisy dah 6 bulamn n dah makin banyak gelagat dia la..tu yang wat makin rindu kat dia..makin syang hari2..tiap hari hanya calling yang aku lakukan untuk dgr sore dia n tahu perkembangan dia dari parent ku..

last week hampir seminggu dia bersama aku..seronok n tetiba terbayang lau lah aku jadi surirumah sepenuh masa n dapat bg n lihat perkembangan anak ku..alangkah seronok nye... huhuhuh..sedih bila dikenang n dipikirkan semua ni...

dalam kepla otak sampai bila harus aku tinggalkan aisy bersama parent aku ek?? ermm.... insyallah lpas raya akan ku ambik dia n hantar ke baby sitter... seronok balik kerja dia akan ada ngan aku..yeh!!!!

apa pon aku bersyukur dapat husband yang memahami aku n family yang boleh bertolak ansur..alhamdulillah..apa pon sayang kalian semua... hari ni jumaat ..saat yang ku nantikan tiapa minggu..padahal baru 3 hari lpas tinggalkan asiy ek..heheh...dah rindu sgt... apa la nasib..huhuhu...

asiy tunggu mama balik esok ek..rindu kamu sgt..mmmmuuuuaaahhh~~~

Saturday, January 1, 2011

PIces AiSY af ter 1 month


hensem kan saya...



senyuman ni buat semua orang yang menyayangi aisy




<>

tarikh lahir :> 10/11/2010
masa lahir :> 6.47 a.m
tempat lahir :> hospital bes
ar kuala lumpur
berat :> 2.68 kg

atok n cik su


cik ngah aisy


<>


<>



tido bersama papa time ni dalam pantang lagi



mama n aisy


nenek aisy






2010

selAMAT tInggAL 2010 .....

TAHUN 2010 tahun yang bermakna dan banyak kenangan yang ada...
tahun 2010 juga tahun aku sambut kelahiran cahaya mata yang pertama hasil
perkhawinan aku n MOHD FAIZOL.... yang paling best aku lahir 11/10 dan anak aku
plak 10/11 ..hheheheheh...sangat la bermakna...

tahun 2010 juga ada lagi azam n cita-cita yang tak tercapai laaa

nak cari keja baru >>> belum tercapai
nak anak >>>dah tercapai
nak naik gaji >>> tak tercapai
nak beli rumah >>> belum tercapai
nak beli kereta >>> dah memang beli sebelum nye lagi

yang lain tu biar lah rahsia...heuehueheuhe....

insyallah lau ader rezeki tak kemena kan.....
apapon mengharap dan berdoa agar tahun
2011
ni membawa sinar yang baru n di limpahkan rezeki yang banyak k...

insyallah ~~~~~~~~~~

Thursday, December 30, 2010

kOleksi PICES hERO

MUHAMMAD ASIY FAYADH BIN MOHD FAIZOL

ni lah hero hati kami be
rdua
merupakan cucu sulung da
lam keluarga aku
tapi cucu no.3 dalam keluarga belah suami aku
yang paling best nye aisy merupakan cucu tunggal lelaki bagi kedua-dua belah pihak
keluarga kami ber
dua
kira nye manjadi pujaan hati semua oran
g dan disayangi semua
kadang aku lak yang n
aik jeles


ni lah muka aisy time baru lahir
sangat la tembam geram aku n yang lain2 tgk
saat aisy lahir rasa terharu sgt
terasa gni la rupa nye mak kita melahirkan kita susah n sakit nya kita tuhan saja yang
tahu,tapi alhamdulillah saat aku lahirkan aisy sagt mudah n menjadi kenangan yang
takkan aku lupak
an...
sebab time tu azan subuh berkumandang jadinye sampai sekarang aisy lau
dengar azan je cepat je dia
bangun...
pagi lau orng dalam rumah belum bangun dia dah bangun..

TU LA,JADINYE AKU PON TAK CUKUP TDO LA....

lumrah kehidupan la ader anak semua nye tak cukup..heheheheh
ngantuk giler bila terpaksa jaga malam tau,
tiap 2 jam pasti kena bangun nak tgk aisy n bg dia susu
wat masa ni aku dah plan nak bagi aisy susu badan selama yang mungkin
ni adalah yang terbaik dr susu formula
tapi bila dia dah besar ckit campurkan la juga

seronok bila ader anak,benda yang masalah pon leh jadi mudah bila tgk anak kita
rasa macam nak selalu ader disamping nye tpi tu la kena keja n naikkan taraf ekonomi
lau tdak mana nak cukup nak enjoy n beli itu ini..hehhe...

nanti kita sambunk ag la...nak pikir next story

p/s : kan aku dah kata banyak sgt crita nak crita ni tak leh behenti ni~~~



Wednesday, December 29, 2010


aisy kena JUANDIS @ DEMAM KUNING

nilah rupanye aisy dok dalam ni..benci n sedih sgt hati aku ni tengok tau..
tu la naluri seorang ibu,
dengan aku sekali masuk spital la...
baru nak rehat kat rumah time tu apa la...cian bila tgk dia kan
mata kena tutup gitu lak,yelah tak mau kena sinaran biru tu..dah la kena bogel
tapi aku bila doktor tak de aku kai kan kain balut dia
sejuk kot dalam tu sampai kulit dia kering je

apa pon tu semua mengajar aku erti segala nye bila dah ader anak ni...

alhamdulillah tak sampai seminggu dah ok
berkat aisy minum air susu ibu...

terbaik dari badan ku ini..

heheheheheh.....

FFFFuuuuuuHHhhhhHHHHH~~~

FFFFFuuuuuuhhhHhHHhhhHhhh~~~~~~~~~~~~~

Lama sudah tidah berblogger ...
last post lau tak silap bulan 10 kan,pastu aku dah malz nak menaip lagipon time tu ngah pregnant
wat kata laki aku semua aku malaz nak buat.
yelah penat tau bawa perut walaupon kecik je perut aku ni time tu.
tiap hari ke tempat keja kena layan kerenah pelajar,kerenah manusia yang suka nyibuk hal orang
macam2 la...

Hari ni dah dekat 2 bulan aku dok umah...
maklum lah dah habis pantang n sedang bercuti,
insyallah lau rajin next week naik keja,
lau tidak cuti la lagi..maklum la nak dok lekat dengan my baby
BOY
vvv
vvv
vv
V


MUHAMMAD AISY FAYADH BIN MOHD FAIZOL

biar aku kenalkan AISY k...

PUTERA sulung kami
lahir pada 10/11/2010
jam 6.47 a.m
di H.B.KUALA LUMPUR
berat dia 2.68kg

Alhamdulillah berkat doa semua orang aku melahirkan AISY dengan mudah,
syukur kehadrat illahi

saat paling seronok bila dengar tangisan pertama aisy la..
daddy plak menanti depan LB dengan penuh kesabaran
cian sangt kat daddy nak masuk LB tak sempat coz aisy dah kuar time tu..

hehehehehe....

DOAKAN AISY membesar dengan sempurna k...

INSYAALLAH